Végre itt a tavasz!

Ezt mostmár biztosan kijelenthetjük!

Semmi újat és meglepőt nem tartalmaz randi helyszín tanácsomnak az a része, hogy menjetek ki a szabadba a napsütésben!

Ha már a Budapesti parkok Szentháromságának mindegyikében randiztatok – vagyis a ha jártatok a Városligetben, Margitszigeten, és a Gellérthegyen is, akkor olvassatok tovább.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Városligetben mindenképpen csodáljátok meg a Vajdahunyad várat. Ha írói vénával rendelkeztek vagy szeretnétek az írói képességekben gyarapodni ne felejtsétek el megérinteni Anonymus tollát – a városi legenda szerint ugyanis aki megérinti annak írói képességei gyarapodni fognak, így még szebb verseket írhattok kedvesetekhez.

A Margitszigetet bringóhintózással vagy a Dominikánus kolostor romjainak meglátogatásával is egybeköthetitek. Itt mókusokra is ”vadászhattok”. Hány mókust láttok vagy fotóztok séta közben?

A Gellérthegyen pedig kár lenne kihagyni akár a Sziklatemplomot – magyar nyelvű audio idegenvezetéssel ajánlom! – akár, a Filozófusok parkját ami mellett kitalálhattok egy saját mesét a Pest Kisasszony és Buda királyfi szobornál, és a hegy tetjéről nyíló panoráma is megunhatatlan.

A hegyen tekergő utcácskákban pedig nagyon kellemes, romantikus sétákat lehet tenni!

Sakura

Ha mindezen már túl vagytok, jöhet az igazi tavaszi gyöngyszem: cseresznyefa virágzás – avagy Sakura ünnep Budapesten.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Shakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Itt egyéb programok is várnak Titeket például japán rizspapír festmény kiállítás, manga rajzolás, japán kőpecsétek kiállítása.

http://www.fuveszkert.org/

De ezzel együtt érdemes a Tóth Árpád sétányra is ellátogatni a Budai Várban, igazán szívet-lelket melengető látvány a virágzó cseresznyefákkal!

Szerző: Tatár Anikó

Címkék:

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne az oldalunkkal kapcsolatban, keress minket nyugodtan!

Folyamatban...

©2018 Vega Randi - PÁRTALÁLÓ TÁRSKERESŐ - Minden jog fenntartva.

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Lépj be!

vagy    

Elfelejtetted a részleteket?

Create Account