Stőhr Grétát nem kell bemutatni, hiszen a vegán éra egyik legnépszerűbb szereplője. Receptes blogja után elindította YouTube csatornáját, A Gréta Konyhája pedig máig az egyetlen vegán főzőműsor az országban. Könyve, a Gréta Konyhája Vegán Életmód-, és Szakácskönyv, negyedik kiadását éli. 2016-ban férjével, Ákossal megnyitották álmaik éttermét, a Great Bistro-t, hogy megismertethessék az egészséges növényi ételeiket a világgal.

Most párkapcsolatról, társkeresős élményekről, lánykérésről faggatuk.

“Mindketten regisztráltunk társkeresőre.”

– Amikor találkoztatok, ugyanazt az étrendet követtétek? Hatással voltatok egymás táplálkozására, életmódjára?

Gréta: Igen, abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy bár egymástól függetlenül, és nem is egy országban, de szinte egy hónapban lettünk vegánok, ugyanazon évben, ennek már nyolc éve. A megismerkedésünkben nagy szerepe volt a munkásságomnak, hiszen Ákos akkor épp Írországban élt, és You Tube-on keresztül talált meg, majd annyira tetszettek neki a receptek, hogy gyakorlatilag-agglegényként-, egy pár könnyebb receptemen élt. Mikor egymásba szerettünk, és hazaköltözött, odáig volt a főztömért, és legnagyobb rajongómként mindenben támogat, sőt az éttermünket is ketten vezetjük.

– Volt valaha online társkeresős élményetek?

Gréta: Igen, mindketten regisztráltunk, (már nem emlékszem hová) hiszen megismerkedésünk előtt Ákos is, és én is több, mint másfél éve egyedülállóak voltunk. Mindkettőnk élménye hasonló. Regisztrálás után, sosem léptünk be többet 😀 Igazán hiány van az igényes megbízható társkeresőkben. Ennek ellenére a sors mégis úgy hozta, hogy egymástól fizikailag távol, a facebook-on keresztül ismerkedtünk meg, és úgy is szerettünk egymásba, csak 3 hónap intenzív chat-elés után találkoztunk először. Izgalmas volt nagyon, és soha előtte nem hittem abban, hogy neten igazán lehet ismerkedni. Soha ne mondd, hogy soha. 🙂

“A harmadik randinkon történt a lánykérés.”

– Megosztanátok velünk, hogy milyen volt a lánykérés?

Gréta: A harmadik randinkon történt, spontán. Egy szórakozóhelyről mentünk át barátokkal a másikhoz, egy csendes nyári este. Majd mintha a világ legtermészetesebb dolga volna megkérdezte: Hozzám jössz feleségül? Körülbelül ugyanolyan nyugodtan vágtam rá, hogy igen. Tudtam, hogy ő lesz a férjem, de nem gondoltam volna, hogy ennyire türelmetlen :)) A másnap viszont sokkal érdekesebb volt. Egy meseszép kúriában tartottam vegán előadást, pont az összeköltözésünk kellős közepén, de elmentem, mert megígértem. Az előadás végén, a házigazda megkért, hogy húzzak ki egy számot a kalapból, ahová a székek számát írták fel, mindegyik szám belekerült, amelyen ültek a résztvevők. Ákos hátrafordult, és megnézte a számot a székén; 11-es volt. Ebben a pillanatban tudta, hogy azt fogom húzni. Ezzel egy időben felkiáltottam: 11! Tudtuk! Égi jel! 🙂

“Nekem a férjem a legjobb barátom.”

– Szerintetek mi a harmonikus párkapcsolat titka és “fűszere”?

Gréta: Nagyon jó kérdés. Számunkra az, hogy egy irányba nézünk…egy célért dolgozunk. Ez persze a diszharmóniára is éppoly okot ad sokszor, mégis, azt látjuk magunk körül is, hogy akik egy célért dolgoznak, sokat vannak együtt, jobban összekapcsolódnak, könnyebben tudnak EGY-SÉG-ben maradni.
A másik a tolerancia, és az egymás elfogadása. A feltétel nélküli szeretet kifejlesztése. Sokkal könnyebb úgy önmagunk maradni abban a tudatban, hogy a másik minden hibánkkal együtt szeret, és nem kell állandó megfelelési kényszertől szenvednünk. Ha önmagunk lehetünk, biztonságban érezzük magunkat, akkor szabadon szárnyalhatunk. Nagyon fontos, hogy értsük egymás szeretetnyelvét(ideális esetben ugyanaz), és ki is tudjuk fejezni szeretetünket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a lényeg a kis gesztusokban, a mindennapi apró részletekben rejlik. A kölcsönös oda-vissza adás-ban, szívességek kölcsönössége, és talán a legfontosabbat hagytam a legutoljára. A barátság. Nekem a férjem a legjobb barátom. Neki elmondhatok bármit, nincsenek titkolózások, csak őszinte kommunikáció. A fűszer pedig? Nos, a heves temperamentumunk, és az, hogy nagyon sok mindenben különbözünk, ezzel kiegészítjük egymás hiányosságait. Az biztos, sosem unatkozunk, és 5 év után is szenvedélyesen szeretjük egymást. Munka ide vagy oda, minden nap találunk legalább 5-10 percet, amit mindent kizárva, csak egymásra figyelve töltünk el. Nemrég készítettünk a You Tube csatornánkra egy egész alapos videót erről a témáról:)

“Tökéletesen kiegészítjük egymást”

– Nálatok ki az “úr” a konyhában?

Gréta: Természetesen én. :)) Ákos roppant szereti, ha elé rakom a finom ételt. Bár nem egy konyhatündér, az évek során, azért sok mindent megtanult, és főzőiskolámban aktív segítőként közreműködik. nekem az ételkészítés, neki pedig az evés okoz örömet. Látod? Tökéletesen kiegészítjük egymást :))

– Van kedvenc vegán helyetek?

Gréta: Két kedvenc vegán helyünket a barátaink üzemeltetik. Az egyik a Say Cheese Raw, a másik pedig a Vegán Love. Ha kimozdulunk, számomra nagyon fontos, hogy lássam az étel készítés folyamatát, hogy tudjam miből készül-szakmai ártalom-és ki készíti. Gluténérzékenyként a házon kívül evés problémás és kissé korlátozott, de szerencsére egyre több a lehetőség. Maximálisan támogatjuk az újonnan nyíló hiteles vegán vállalkozásokat, mégis azért “haza” húz a szívünk, többnyire a saját éttermünkben eszünk, ahol én, vagy a séfem készíti el kedvenc fogásainkat.

 

“Higgyetek a szerelemben”

– Mit üzentek a vega-vegán egyedülállóknak?

Gréta: Azt, hogy sose adják fel, és higgyenek abban, hogy megtalálják a szerelmet.
Ákossal mindketten hittünk abban, hogy egymás felé tartunk, és elképzeltünk, hogy már együtt vagyunk. Ugyan sokat kellett várni és út közben tapasztalni, de mindennek van jelentősége… utólag. Minden csalódás, vagy látszólag rossz döntés, is ahhoz az egy személyhez vezet, akit úgy hívnak Az Igazi. Szívből kívánjuk mindenkinek, hogy találják meg másik felüket, mert persze egyedül is lehet boldog és teljes életet élni, de párban sokkal csodásabb. Higgyetek a szerelemben!

 

Nézzétek meg Gréta és Ákos videóját a tökéletes házasságról.

Címkék:

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne az oldalunkkal kapcsolatban, keress minket nyugodtan!

Folyamatban...

©2018 Vega Randi - PÁRTALÁLÓ TÁRSKERESŐ - Minden jog fenntartva.

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Lépj be!

vagy    

Elfelejtetted a részleteket?

Create Account