Kihagyhatatlan programok, téli randi-tippek és helyszínek az év első hónapjára.

Túl a mozi-vacsora klasszikuson…

Amikor eljön az ideje, hogy a hosszas vagy rövidebb levelezések után találkozzatok, akkor gyakran megesik, hogy a nagy izgalomban elfelejtitek a “mozi-vacsora” klasszikuson túli egyéb randi ötleteket.

A januárt sokan unalmasnak tartják. A Karácsony és Szilveszter után visszavonulunk pihenni és gyakran begubózunk otthon. Ez a hónap klasszikusan az influenza járvány ideje is, az időjárás gyakran hideg és barátságtalan, a sötét órák száma még mindig igen magas.

Persze ettől függetlenül lehet szeretni a januárt is!

Amikor süt a Nap és lehetőség adódik rá, mozduljatok ki!

Szánkós randi? Igen!

Ha van hó elmehettek szánkózni. Nagyon szép és elegáns egy igazi fából készült szánkó, de ne akadályozzon meg, ha nincs. Végső esetben egy vastagabb műanyag zsák vagy zacskó is megteszi. Akár Budapesten a Normafához is mehettek, de ha tudtok előre tervezni akkor a Pilist, Dobogókő környékét vagy a Mátrát is célba vehetitek egy többedik randi alkalmával.

Szánkózásra alkalmas helyek Budapesten:

Normafa

Az egyik méltán legismertebb szánkópálya Budapesten a Budai-hegyvidék varázslatos pontja, a Normafa. Főleg azoknak ajánlott, akik szertik a kötetlenebb csúszkálást, ugyanis nincsen szigorú keretek közé szorítva, hogy hol lehet lesiklani, így felvonó sincs. Éppen ezért a Normafánál igazi sportélménynek is tekinthető a szánkózás is, a dombokon felhúzni a szánkót felér egy edzéssel, miközben gyönyörű kilátás tárul elétek.

Vörös-kő

Sok budapesti kedvence a hármashatárhegyi reptéren levő Vörös-kő, ahol nyáron a siklóernyősök szoktak gyakorolni. Nagyobb hóban még a Hármashatár-hegyről is le lehet ide csúszni.

Kamaraerdő

Vannak akik a budai Kamaraerdőre esküsznek, ahol általában üres, mindig hosszú, és közepesen nehéz a pálya.

Szánkózás Budapesten kívül:

Dobogókő

Ha profin kiépített pályára vágytok, irány Dobogókő! A Budapesttől maximum egy órára található lejtőn a sípályától elkülönítve körülbelül 200 méteres kijelölt pályán suhanhattok, így ha nagyobb a tömeg is biztonságban érezheted magad. A szánkópálya Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

Visegrád

Visegrádon a Nagyvillám sípályához elkülönített szánkópálya tartozik, amelyet a 3-as kék sípálya mellett találtok meg. A lejtő körülbelül 150 méter hosszú, és a Nagyvillám-hegy északi oldalán van. A szánkópálya csak természetes hó mellett üzemel!

Börzsöny

Van aki szerint a börzsönyi Nagy hideg-hegyen akár szánkóparadicsom is lehetne, ha jobban kihasználnák a Nagy hideg-hegyi turistaház és a Cseresznyés parkoló között húzódó 7 kilométeres erdészeti utat…

Mátra

Kifejezetten szánkózni vágyók számára különítettek el pályákat Mátraházán, Mátraszentimrén és Mátrafüreden.

Mátrafüreden két szánkópálya található.
Mátrafüred központjából a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik szánkópálya. (A zöld sáv jelzést elérve az út lerövidíthető a zöld sáv jelzésen haladva, majd a sárga háromszögre visszatérve, ami így csupán 800 m.)

Mátrafüred központjából a sárga sáv jelzésen déli irányba (Gyöngyös irányába) haladva, a kisvasút nyomvonalát keresztezve juttok el a Pipis-hegy északi oldalára, mintegy 1450 métert megtéve. Itt található a másik szánkópálya.

Mátraházán a parkolóból a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig.

Mátraszentimrén a falu központjából a zöld sáv jelzésen mintegy 250 méternyire érjük el a turistaút azon részét, ahol szánkózásra alkalmas a terep.

 

Szánkós randira fel! Jó szórakozást!

 

 

Szerző: Tatár Anikó

Címkék:

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne az oldalunkkal kapcsolatban, keress minket nyugodtan!

Folyamatban...

©2018 Vega Randi - PÁRTALÁLÓ TÁRSKERESŐ - Minden jog fenntartva.

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Lépj be!

vagy    

Elfelejtetted a részleteket?

Create Account